Veelgestelde vragen

Hieronder lees je alles over het hoe, wat en waarom van Kies Actief!


Gebruik

Hoe kan ik anderen uitnodigen om ook de scan over mij in te vullen?

Klik na aanmelden/inloggen op de tab ‘De Toolkit’ in de balk. Na het zelf invullen van de volledige basismodule, kun je anderen uitnodigen via ‘Nodig anderen uit’ om feedback te geven.

Hoe kan ik de resultaten bewaren en/of printen?

Je kunt een PDF file maken van de resultaten van je competentiescan en deze vervolgens opslaan op bv. een USB stick of harde schijf. Klik hiertoe op de tab ‘Maak een PDF van mijn competentiescans onder ‘Rapportage Samenstellen’

Hoe kan ik de resultaten van de ingevulde modulen gebruiken?

Je kunt je begeleider de resultaten van de scan(s) toesturen door b.v. de PDF te e-mailen. De resultaten van de scan kun je bespreken met je begeleider om zo te komen tot afspraken rondom jouw studieloopbaan.

Hoe kan ik de resultaten van de scan naar mijn begeleider sturen?

Klik op de tab ‘De Toolkit’ in de balk, en kies “Rapportage maken’. Selecteer de scan die je wil doorsturen en hoe het resultaatoverzicht eruit moet zien. Klik vervolgens op
‘Stuur mijn competentiescan door via e-mail'.

Hoe kan ik mijn account opzeggen / verwijderen?

Stuur een e-mail naar info@kiesactief.nl waarin je aangeeft dat je je account graag wilt laten verwijderen. Wanneer we je account hebben verwijderd dan krijg je van ons bericht. Het is niet mogelijk om verwijderde accounts terug te halen.

Hoe kan ik mijn wachtwoord aanpassen?

Nadat je ingelogd bent kun je je wachtwoord aanpassen door te klikken op ‘Mijn wachtwoord’ in de navigatiebalk.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?

Klik op ‘Wachtwoord vergeten?’ bij Inloggen, geef je e-mail adres en er wordt een nieuwe wachtwoord verstuurd naar het door jou ingevulde e-mail adres.

Kan ik een eerder ingevulde scan nog eens bekijken?

De ingevulde scan blijven bewaard. Bij een volgende keer inloggen kun je ze nogmaals bekijken.

Kan ik een ingevulde scan verwijderen?

In het Welkomsscherm van Kies Actief Toolkit kun je op het prullenbakje klikken om scans te verwijderen.

Voor wie is Kies Actief bedoeld?

Kies Actief is feitelijk bedoeld voor een ieder die zelf de verantwoordelijkheid voor zijn, haar keuzes wil (leren) oppakken. Dat kan uiteraard je studiekeuze zijn, maar je kunt Kies Actief ook voor andere keuzes gebruiken. Voorwaarde is wel dat jij zelf actief wordt.

Waarom moet ik een profiel invullen?

In 'Mijn profiel' vul je je huidige opleiding en enkele persoonlijke gegevens in. De gegevens worden alleen gebruikt voor onderzoeksdoeleinden.

Waarom moet ik me eerst aanmelden?

Je moet je eerst aanmelden omdat het systeem je moet kunnen herkennen bij onderzoek naar het gebruik van de Kies Actief Toolkit. Nadat je je hebt aangemeld kun je voortaan volstaan met alleen inloggen.

Waarom zou ik anderen uitnodigen ook de scan over mij in te vullen?

Het is soms moeilijk om een juiste beoordeling van je eigen competenties te geven. Door anderen in je omgeving uit te nodigen de scan over jou ook in te vullen, wordt de betrouwbaarheid van het resultaat groter.

Wat heb ik aan de Kies Actief Toolkit?

De scans in de toolkit zijn bedoeld om je een beter inzicht in je eigen competenties en interesses te krijgen. Het gaat dus niet om goede of foute antwoorden! Je kunt de resultaten van je de competentiescan gebruiken als input voor een gesprek met je begeleider. Hierdoor je kun je uiteindelijk komen tot afspraken voor een gerichter aanpak van de ontwikkeling van je competenties.

Wat is het verschil tussen aanmelden en inloggen?

Om de Toolkit voor de eerste keer te gebruiken moet je je aanmelden met je email adres en wordt gevraagd om enkele opleidings- en persoonlijke gegevens in te vullen. Hierna kun je gelijk aan de slag. Tegelijkertijd krijg je een email met een inlogcode toegestuurd. Met de inlogcode kun je een volgende keer met de Toolkit werken.

Waarom Kies Actief?

Waarom Kies Actief?

De website Kies Actief is opgezet vanuit enkele belangrijke doelstellingen. Allereerst hopen we met deze website het studiekeuzeproces van Havo- en MBO-leerlingen te verbeteren. Daarnaast willen we de individuele competentieontwikkeling van leerlingen en HO-studenten ondersteunen. En als laatste de kwaliteit van de instroom in het HO-bacheloronderwijs verbeteren. Een grote ambitie dus!

Wat bevat de Kies Actief Toolkit?

De Kies Actief Toolkit bevat een basismodule "Kies Actief", die algemene HO-competenties meet. De basismodule is neutraal vormgegeven en is landelijk bruikbaar. Daarnaast bevat de Toolkit diverse keuzemodules en -instrumenten, die aansluiten op de basismodule. Deze keuzemodules kunnen door instellingen naar keuze kunnen worden ingezet.